דירוג האשכול:
  • 0 הצבעות - 0 בממוצע
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
שירות דוא"ל לאנשים חושבים יותר (PROTON MAIL)
הערה.. מאז פרסום הרשומה עלתה בי הסתייגות משימוש בשירות שאפשר ללמוד עליה כאן.

בעיני "פרוטון מייל" הוא שירות דואר אלקטרוני מעולה ופשוט לשימוש, שנותן את מירב האבטחה ואת הפרטיות, שמאוד נחוצים לנו.

אמנם אין גירסה בעברית וגם התמיכה של כתיבה בעברית עדיין לא מושלמת אבל מאוד ישתלם לכולם אם נעבור לפרוטון....

שירותים כמו הדוא"ל של "גוגל" משתמשים במידע שיש בהודעות שלנו לפרסומות מותאמות, אבל מעבר לזה, יש גם סכנה שהם אולי משתמשים במידע גם לשימושים נוספים.. עצם המצב שיש מי שצופה בהודעות הפרטיות שלנו או ב"כותרות" של ההודעות שלנו כמו למי שלחנו או ממי קיבלנו הודעה מביא הרבה נזק לעולם, כפי שצויין ברשומה קודמת.

לפרוטון יש גירסה ללא תשלום שהיא פשוט מעולה אבל כמובן כוללת מספר מגבלות.
בכל מקרה, הרוב המכריע של המשתמשים לא צריכים את הגירסה בתשלום.
פרוטון מגבילים את כמות הודעות הדוא"ל שאפשר לשלוח ביום, אבל במילא רובנו לא שולחים הרבה הודעות דוא"ל.

החבילה הבסיסית שהיא ללא התשלום כוללת 500 מ"ב בשלב זה. ותאפשר לאכסן לא מעט הודעות דוא"ל רגילות.
אני אישית מוחק הודעות ישנות בכל התיקיות פעם בכמה זמן. זה עושה גם מקום בתיבה, ובעיני גם סדר בראש.
חשוב להגיד שמאוד קל לראות כמה מהאחסון התמלא, כי זמן מופיע בצד כל הזמן.

אם אתם רוצים להעביר הודעות לארכיון שלכם אז אפשר, אבל אני עושה את זה מעט מאוד ורק באופן זמני.
הודעות שאני צריך אני מסמן בכוכב ואז נמנע מלמחוק אותן.

הגירסה בתשלום שהיא כיום בערך 20 שקלים לחודש כוללת גם עוד שירותים שיכולים לשמש אתכם..

בנוסף לחבילה הזאת בתשלום, יש אפשרות לחבילה שמאוד משפרת את הפרטיות בגלישה ויש גם חבילות נוספות.

אחד היתרונות של הגירסה המקצועית היא גם האפשרות ליצור מספר כתובות דוא"ל משניות בתוך התיבה שלכם, ולשפר בזה את הפרטיות אפילו עוד, וגם למנוע (או לצמצם) דואר זבל.
אבל האפשרויות של הגירסה הזאת הם הרבה יותר גדולים וגם יש תמיכה טכנית.

אני ממליץ מאוד להפעיל גם אימות דו־שלבי שמגביר מאוד את האבטחה לצד הסיסמא (בעת התחברות, ואחרי הקשת הסיסמא, צריך להקיש מספר מתוך יישומון שמאמת).

המחשבים של החברה ממוקמים בשוויץ ככה שלא ממש פשוט יהיה לגשת למידע שלנו גם אם מדינה כלשהי תרצה.

אמנם נתקלתי בזה שיש שימוש של האקרים בשירות על מנת להישאר לא חשופים והוא כנראה משמש גם לעבריינות נוספת אבל בעיניי חשוב לשפר את הדרישה לשירותי מחשוב איכותיים על־ידי שימוש בשירות של פרוטון.

עוד כמה דברים שאני רוצה לציין..

• יש להם גם יומן בגירסת "בטא" (כיום, למשתמשי החבילה בתשלום). יש לו יתרונות אבל גם כמה חסרונות כמו אי יכולת לחפש בנוחות אחר אירועים.. זאת גירסת ניסיון ואולי זה ייפתר בהמשך.
חיסרון נוסף הוא שלפי מה שידוע לי אין אפשרות למחוק את כל האירועים עד לתאריך מסויים (אירועים מהעבר).
    • יש להם גם כונן בענן בגירסת בטא גם (גם הוא למשתמשים בתשלום כיום). אני משתמש בו הרבה לאחרונה, אבל גם כאן כדאי לציין משהו. הוא לא עובד כיום טוב כל כך עם קבצים שהשמות שלהם בעברית.
    • מומלץ לשנות את הממשק של פרוטון לכהה כי אז זה לא יסנוור..
    • בפרוטון אי אפשר לשלוח קבצים גדולים.
    • וכאמור מגבלה על מספר ההודעות שניתן לשלוח ביום.

לסיכום.. התחלתי להשתמש בשירות הזה ממש מזמן כאשר צפיתי במקרה בהרצאת "טד" של המייסד של פרוטון.
גם בשביל הפרטיות המוגברת שלכם וגם בשביל לעודד שירותים הוגנים בהרבה מהרגיל חשוב לעבור לפרוטון או משהו אחר שהוא משתווה אל שירות זה.
הגב

קפיצה לפורום:

משתמשים אשר צופים באשכול: 1 אורחים