03-22-2023, 07:56 PM
(הודעה זו נערכה לאחרונה: 11-08-2024, 07:36 PM על ידי הפוך גוטה הפוך.)
אני לא מתלהב מתרבות חדרי הכושר. חלק מהסיבות זה העומס שיש שם, אבל גם בגלל שלרוב אי אפשר להביא מדריך כושר מחוץ למועדון שילמד אותנו, אלא צריך להביא מישהו מתוך המגוון הלא איכותי {כמעט תמיד} של המועדון עצמו.
תמיד שהשתמשתי בשירות של מדריכי כושר נתנו לי להתאמץ הרבה יותר מדי בהתחלה והגוף כאב לי ברמות.
זאת מחלה של מאמני כושר רבים {כולם?} לאמן אותך יותר מדי עד לכאבים במהלך הימים שלאחר מכן ואי יכולת לזוז בצורה נעימה.
זאת מחלה של מאמני כושר רבים {כולם?} לאמן אותך יותר מדי עד לכאבים במהלך הימים שלאחר מכן ואי יכולת לזוז בצורה נעימה.
אימון כושר יכול גם להיות מסוכן אם לא יודעים איך להתאמן נכון, בין אם בחדר כושר, בבית או במקומות אחרים.
חדרי כושר רבים גם לא מלמדים את המנויים טוב, ואז יכולות להיות פציעות חמורות לכל החיים.
אז בכל מקרה חשוב לדעת איך להתאמן, ואני אישית מעדיף להתאמן בבית, למרות שבשנה האחרונה נרשמתי לחדר כושר, אז אני משלב בין האימון בבית לזה שבחדר הכושר..
- יש לי ספסל אימון לא רע שקניתי ב"דקתלון"{דגם BENCH 900}. אם תנסו להרים משקולות בישיבה על רהיט ללא ספסל מתאים אתם עלולים ליפול עם הרהיט.
- יש לי גם TRX מקורי מהגירסה החדשה יותר שמחובר לתיקרה עם ברגי ג'מבו חזקים על וו מקורי של TRX {הזמנתי במבצע בארץ}. אבל בגלל עודף משקל אני לא ממש משתמש ב TRX וכתבתי על זה בהמשך.
- יש לי משקולות עם מוטות שמאפשרות להבריג משקל רצוי שקניתי ב"אנרג'ים". לכל יד יש לי. אבל אני משתמש רק באחת בשביל לא להעמיס משקל על עמוד השדרה {כל פעם מחליף יד}.
- יש לי מזרן עבה וארוך לאימון שגם אותו קניתי מאנרג'ים.
- ויש לי מכשיר הליכון {נקרא מסילה} איכותי שגם הוא מאנרג'ים, של חברת LIFEFITNESS. אני ממליץ להשקיע בהליכון איכותי.
כאשר אני הולך על ההליכון אני עושה אימונים קצרים של הליכה. לפעמים הליכה ב 3.2 קמ"ש בחמש מעלות שיפוע לעשר דקות, כי חשוב לאמץ את הלב.
אבל לפעמים אני עושה הליכה של 10 דקות ללא שיפוע על 3.2 קמ"ש.
אבל לפעמים אני עושה הליכה של 10 דקות ללא שיפוע על 3.2 קמ"ש.
אם יש לכם חיית מחמד חשוב שלא תהיה בחדר כאשר אתם על ההליכון כי היא יכולה להימחץ מלמטה, ככה שלהקפיד על דלת סגורה.
הרבה מהזמן על ההליכון אני רואה משהו במחשב הלוח שלי עם רמקול שן כחולה {ערוץ 14 למשל} או שומע מוזיקה.
צריך לקחת גם בחשבון שהליכון דורש הרבה מקום כמו גם ספסל אימון.
צריך לקחת גם בחשבון שהליכון דורש הרבה מקום כמו גם ספסל אימון.
בנוגע ל TRX. חשוב לי להגיד שבגלל עודף משקל אני לא משתמש בו לאימון כוח, אלא הוא משמש אותי לשיווי משקל בכריעות {אימון רגליים ועכוז}, וגם לסיום האימון בעשיית מתיחות.
הסיבה שאני לא משתמש ברצועות TRX לאימון כוח היא מניסיון גרוע מאוד שהיה לי עם זה בעבר, שבגלל עודף משקל זה גורם לשורשי כפות הידיים להינזק מאוד, ומאוד בקלות.
שמעתי בהרבה מקומות שאין בעיה לעשות אימון TRX בעודף משקל אבל לדעתי זה לא נכון בכלל בעודף משקל ניכר, וחשוב לי להזהיר אתכם.
הכאבים שהיו לי חלפו אחרי שנה בערך, וזאת לא פעם ראשונה שזה קרה.
הכאבים שהיו לי חלפו אחרי שנה בערך, וזאת לא פעם ראשונה שזה קרה.
אפשר לפרש את מה שרשמתי כהמלצות לכושר, מהניסיון הלא רב שלי.
אם אתם רוצים ללמוד עוד על כושר אפשר להתחיל בלינק הזה למשל.. ולזכור שלא צריך להעמיס בכושר אם רק מתחילים....
לרוב אנשים לא מתמידים בכושר. לי יש המלצה שאולי תוכל לעזור לרבים אחרים, ואפילו בתחומים אחרים של החיים. ההמלצה היא להתערב עם עצמכם שאם לא תעשו את מה שחשוב לכם, תתרמו סכום כסף מסויים לארגון שאתם לא אוהבים או ארגון שאתם ממש מתעבים..
לי זה מאוד עוזר כבר שנים.
לי זה מאוד עוזר כבר שנים.
אגב.. התרגלתי לעשות כושר קליל ללא חימום. אבל לעשות חימום זה די חשוב אם עושים אימון משקולות.. אני מתכנן להתחיל להרים משקל קל לכמה חזרות באיזורי גוף שונים לפני שאתחיל עם המשקל הכבד יותר.. ככה הסיכוי להיפצע פוחת. אפשר לגלות על זה יותר בלינק פה עם הכותרת " טיפ בדקה - חימום לפני אימון / ריצה (מתיחות דינמיות לפני אימון כוח)".
תיקון.. כיום אני כבר הפחתתי משקל ואני משתמש מעט ב TRX שיש לי בבית.. אולי בעתיד אשתמש בו לתרגילים יותר מגוונים כאשר ארד במשקל עוד..