דירוג האשכול:
  • 0 הצבעות - 0 בממוצע
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
יישומונים נוספים שמותקנים אצלי מ"חנות" היישומונים F DROID
כבר הזכרתי כמה יישומונים שאני משתמש בהם מחנות ה F DROID בלינק זה.
עם זאת, חשבתי להרחיב, וגם לשפר את הרשימה של היישומונים שיש שם ולהסביר כמו שם, מעט על כל יישומון.
היישומון הראשון לאשכול הזה הוא..
TRACKERCONTROL. היישומון הזה שיצא לפני זמן לא רב מאפשר לשלוט על איזה יישומונים יוכלו להתחבר למרשתת, וגם לאיזה סוגים או תת־סוגים של שירותים הם יוכלו להתחבר. במילים אחרות הוא מאפשר לצמצם את המעקב המאסיבי שיש ליישומונים מסחריים עלינו..
למשל אם התקנתם יישומון כמו "פאנגו" או "סלופארק" לצורך העניין, תוכלו לציין שאתם רוצים לאפשר ליישומון להתחבר רק לשירותים מרוחקים הכרחיים, ולא להרבה שירותים אחרים שעוקבים אחרינו בהרבה מקרים.
לאחר ההתקנה של יישומון TRACKERCONTROL הוא יכול לעשות את זה באופן עצמאי, אבל אפשר גם להיכנס להגדרות ולכוון אותן..
אם למשל משהו לא עובד חלק אפשר להיכנס להגדרות של TRACKERCONTROL עבור אותו יישומון ולהתיר אותן יותר.
בנוסף אפשר לעקוב אחרי אילו יישומונים מתחברים למרשתת ואילו לא. אפשר גם לראות אילו יישומונים ניסו להתחבר אך נחסמו. אפשר להפעיל את האפשרות של מעקב אחרי יישומונים ולכבות כשלא משתמשים במעקב על מנת לחסוך בסוללה.
הגב
עריכה.. אני כבר לא משתמש בדפדפן הבא כי הסקתי שהוא מסורבל לי מדי לתפעול. עם זאת שווה להכירו..
ציטוט:
יישומון אחר שאני רוצה להמליץ עליו שיצא לראשונה לא לפני זמן רב הוא "דפדפן פרטיות" או באנגלית PRIVACY BROWSER.
הדפדפן הזה לגלישה במרשתת מאפשר לחסום הרבה דברים שעוקבים אחרינו כברירת מחדל וככה הוא מוגדר שמתקינים אותו.
אם למשל נרצה שבאתר שאנו גולשים בו תהיה אפשרות להריץ ג'אווה סקריפט, פשוט נצטרך ללחוץ על הכפתור הכחול למעלה והוא יהפוך לאדום.
אם נרצה להתיר עוד אמצעי אבטחה פשוט נאפשר זאת בתפריט.
הדפדפן מאוד נוח ויעיל וככל הידוע לי מבוסס על הדפדפן של "גוגל" אך ללא כל המעקבים.
אני הגדרתי אותו כדפדפן הראשי, אבל מותקן לי בטלפון גם דפדפן "פיירפוקס", ואני משתמש בשניהם.
הגב
תיקון.. בחודשים האחרונים שוב, כנראה 'גוגל' חסמו את הגישה מהיישומון, ולא תמיד ניתן לראות או להוריד תכנים.. לעיתים ניתן רק לכמה רגעים ואז זה נעצר ולא חוזר.
גם אם זה קורה אפשר ללחוץ על הכפתור בניופייפ שמציג את הסרטון בדפדפן במקום בניופייפ.
בכל מקרה עדיין היישומון שימושי לחיפוש והתעדכנות לגבי סרטונים ועוד שימושים..
יש כאלו שאומרים שעדיף לעדכן את היישומון באופן ידני אבל אני לא ממש יודע לעשות את זה, ולהסביר איך. הסיבה לזה היא שהעדכונים שבאים מ FDROID באים לרוב לאחר זמן ממושך ועדיף לטענתם לעדכן עוד לפני..
יישומון מעולה נוסף הוא "ניופייפ" או באנגלית  NEWPIPE שמאפשר להשתמש בשירותים כמו "יוטיוב" בצורה יעילה וטובה.
הנה רשימת יתרונות וחסרונות חלקית שלו..
יתרונות..
  • מאפשר לגלוש ב"יוטיוב" {"את השפורפרת"} ושירותים אחרים מבלי להשתמש ביישומונים כמו של יוטיוב
  • זה אומר שאחרי ניופייפ יש הרבה פחות מעקבים וסטטיסטיקות מצד יוטיוב {גוגל} שמוכרת מידע להרבה מאוד גופים אחרים
  • מאפשר לגלוש ביוטיוב למשל ללא פרסומות
  • מאפשר לכבות את המסך בזמן האזנה או צפייה ביוטיוב
  • אתם לא תלויים בתוכנה של גוגל שתמליץ לכם על מה שנראה להם שתרצו לצפות. אתם מקבלים עדכונים לגבי מה שאתם רוצים ממויין לפי זמן..
  • מאפשר להוריד מיוטיוב סרטונים, מוזיקה וכתוביות {לא הכי חוקי אבל אפשרי}
  • מאפשר להאזין ל"יוטיוב מיוזיק"..
  • מאפשר לצפות בהרשמות לערוצי יוטיוב ושירותים נוספים לפי סדר פרסומם {מיון לפי זמן}.. וניתן ליצור איתו גם קבוצות של ערוצי יוטיוב שאתם רוצים להתעדכן לגביהם, ככה שלחיצה על הקבוצה המבוקשת לא תטען את כל הערוצים, אלא רק את מה שביקשתם
  • מאפשר לייצא למשל את רשימת הערוצים שנרשמתם אליהם עם ניופייפ לקובץ, ככה שאפשר להשתמש בהמשך. אפשר גם לייצא את כל ההגדרות והמידע של היישומון לקובץ אחד שניתן לייבא למכשיר אחר למשל.. ההבדל הוא שהאפשרות השנייה מגבה הכל, והאפשרות הראשונה מגבה רק את רשימת הערוצים שנרשמנו אליהם.
  • מאפשר לדעת בקלות איזה סרטונים הכי נצפים בעולם במקום להסתמך על מה שגוגל מציעים..
חסרונות..
  • לפעמים גוגל די חוסמת את השימוש ביישומון. אבל לצורך העניין לא ראיתי בעיות מהותיות כאלה כבר חודשים רבים
  • דורש הסתגלות אבל הרבה יותר נוח לדעתי מיוטיוב כאשר מכירים אותו ויודעים להשתמש בו
  • לא ניתן לצפות בסרטונים בשידור חי, וגם לא ניתן לצפות בשידור חי לאחר שפורסם. בעבר היה ניתן אבל כבר לא
  • לא ניתן להגיב לסרטונים לפי מה ששמעתי. אני אישית לא מגיב ב"יוטיוב" אבל מי שכן ירצה להגיב לא יכול
  • לא ניתן לתרגם את התגובות של סרטונים באופן מובנה
  • לגבי סרטונים קצרים שם שנקראים {SHORTS}. לפי מה שהבנתי הצפייה בהם אם בכלל אפשרית היא פחות נוחה
  • לא ניתן לשדר איתו למכשירי "כרומכאסט" או מכשירים דומים
  • לגבי תמלול וכתוביות. ניתן לראות כתוביות אבל לא ניתן לראות תמלולים.. ודבר נוסף לגבי כתוביות. לא ניתן להגדיר אותן להיות בגודל אחר לפי מה שידוע לי..
  • לא ניתן להתחבר לחשבון ה"גוגל" {אם יש לנו}
  • מכיל תקלה שגורמת לכך שלעיתים קרובות הסרטון מתנגן אבל לא ניתן לשמוע כלום {בדרך כלל ניסיונות נוספים עוזרים או סגירת היישומון ופתיחתו שוב}..
אפשר למצוא בלינק סקירות של ניופייפ בוידאו {באנגלית..}
הגב
FFSHARE הוא יישומון נוסף. הוא מאפשר לכווץ סרטונים, תמונות או קבצי קול ככה שיהיה קל יותר לשלוח אותם לאחרים כקובץ עם נפח קטן יותר.
אמנם הוא מוריד מאוד מהאיכות של הקובץ הסופי, אבל בהרבה מקרים האיכות מספקת ולא מהווה בעיה.
פשוט משתפים קובץ ל FFSHARE ואז יש פעולת כיווץ. לאחר מכן תכלו לבחור איך לשתף את הקובץ הלאה.
יכולים להיות מצבים שצריך למחוק את המטמון של היישומון כדי לפתור באג מסויים שיכול אולי לקרות. לי זה קרה ופשוט נכנסתי למאפייני יישומון FFSHARE ועשיתי "ניקוי מטמון" {אצלי התפריטים באנגלית}..
הגב
S.S.E הוא יישומון שמאפשר בגירסה שבחינם להצפין קבצים. בגירסה בתשלום אפשר להצפין יותר מקובץ אחד בכל פעם.
יש ליישומון גם אפשרויות נוספות מלבד הצפנת קבצים.
הגב
LIBRERA FD מאפשרת לצפות במסמכים ובספרים.
מומלץ לוודא אם היא עדיין אמינה מבחינת פרטיות. זה אמור להיות רשום ב F DROID.
יישומון אחר שנקרא MUPDF VIEWER מאפשרי לצפות בקבצי PDF.
הגב
בקשר ליישומון 'ניופייפ'.
נראה שלאחרונה "גוגל" חסמו את האפשרות לקרוא תגובות לסרטונים אצלהם..
אבל יכול להיות שזה יסתדר בגירסה הבאה של היישומון דרך F DROID.. פשוט לוקח ל F DROID זמן להוציא עדכונים..
הגב
SQUAWKER..
זה יישומון {קיימים עוד כאלו שדומים לו} שמאפשר לגלוש באתר "X" {לשעבר "טוויטר"..} באופן שהוא לפי סדר הפירסומים של הרשומות. זאת בניגוד לגישה דרך X עצמם שיבחרו בשבילכם במה לצפות על ידי התוכנה שלהם..
איך משתמשים ביישומון הזה? צריך להקליד את השם משתמש ואת הסיסמא בתוך ההגדרות.. ואז להתחיל להשתמש..
זה קצת דומה ל NEWPIPE בסגנון..
ראוי לציין שלפי מה שידוע לי לא ניתן לעשות איתו "אהבתי" וגם לא ניתן לעשות באמצעותו כמה דברים נוספים..
אפשר למצוא רשימה לאנשים שאפשר לעקוב אחריהם גם ב X.. כאן בלינק..
הגב

קפיצה לפורום:

משתמשים אשר צופים באשכול: 1 אורחים