05-19-2022, 09:18 PM
(הודעה זו נערכה לאחרונה: 02-18-2024, 07:22 PM על ידי הפוך גוטה הפוך.)
אני רוצה לכלול רשימת יישומונים מומלצים מה'חנות' FDROID {חנות שבעיקרון ניתן להוריד ממנה יישומונים שהם קוד פתוח ובחינם}.
לפעמים נתקלתי בקושי ראשוני להשתמש ב FDROID אבל לאחר זמן מה הוא עובד די חלק.
חשוב לציין שמקבלים התראות על גירסאות חדשות של יישומונים מותקנים, אבל בשביל להוריד ולהתקין אותם צריך ללחוץ על האישור שנוגע לזה.
הנה כמה יישומונים מומלצים..
- TUTA MAIL. יישומון שהוא שירות של דואר אלקטרוני ויומן בענן. השירות הכי טוב שיש לאימיילים ויומן לדעתי. לוקח זמן לדעת להשתמש בזה אבל זה הופך אחר־כך די טבעי לשימוש. אני גם ממליץ לקנות דומיין דואר אלקטרוני ככה שתוכלו להעבירו אם יום אחד תעברו שירות בלי בעיות.
- AEGIS. יישומון שמאפשר לאבטח הרבה יותר חשבונות שיש לנו לצד הסיסמא. זה עובד ככה שלאחר הקשת סיסמא באתר מסויים צריך להקיש את הקוד של אותו אתר שמופיע ביישומון כגון זה, ככה שמי שהצליח לגשת לסיסמא שלך יצטרך גם את הקוד מרשימת האתרים שהגדרת ביישומון. לא בכל אתר ניתן לעשות אימות דו־שלבי אבל בהרבה כן.
לגבי השאלה איך מפעילים "אימות דו־שלבי שכזה"? זה לא מסובך. צריך להיכנס להגדרות אבטחה של האתר המדובר ולבחור להפעיל אימות דו־שלבי {זה דורש צילום ברקוד מהמסך לרוב}.
אילו יתרונות בולטים יש ליישומון? אפשר להגדיר אותו להיפתח עם טביעת אצבע. ובעיקרון הוא עובד ממש טוב יחסית ליישומון אחר ששמו ANDOTP שעשה לי בעיות רציניות. מה שחשוב בכל מקרה זה לוודא שיש גיבויים תקינים. אחרת אפשר להינעל מחוץ לחשבונות שלנו. וחשוב לעשות גיבויי מאובטח גם שהוא לא מוצפן למקרה ששכחנו את הסיסמא של המאמת.
- NETGUARD {אני כבר לא משתמש ביישומון זה כי יש חלופה טובה הרבה יותר בשם "TRACKERCONTROL" שאפשר לקרוא עליה כאן בלינק..}. בגדול זה יישומון שמאפשר לבחור מהרשימה אילו יישומונים יוכלו לתקשר עם המרשתת. יש טיפה מה לדעת על השימוש אבל סך הכל לא מסובך מאוד.
למרות שכתוב שהיישום הזה כבר לא בפיתוח בגלל "גוגל", אני עדיין משתמש בו.
- OPEN CAMERA. זה יישומון שמצלם תמונות ווידאו והוא נותן תמונות הרבה יותר טובות מהיישומון שהגיע לי עם מערכת ההפעלה 'שושלת'.
- NEWPIPE. מאפשר לצפות ב"יוטיוב" וב"שירותים" אחרים ללא פרסומות, ואם רוצים גם ללא מסך פועל. מאפשר גם להוריד סרטונים ומוזיקה למכשיר מאתרים כמו 'יוטיוב'. יש זמנים ש'גוגל' חוסמים את היישומון הזה, ואז לרוב זה מסתדר די מהר לאחר שהאנשים שמאחורי היישומון מוצאים גירסא מתוקנת שמתגברת על 'גוגל'.
- FEEDER. מאפשר לעקוב ביעילות אחרי מה חדש באתרים שונים על ידי RSS. אפשר להוסיף לו מקורות לחדשות למשל דרך הרשומה שבלינק..
- Sleep Timer.. Simplest Sleep Timer. מאפשר לכבות את המוזיקה, או הצליל אחרי זמן שבחרנו.. {היישומון הזה לא כולל 'אייקון' במסך הבית כמו יישומון רגיל. צריך להפעיל אותו לפי ההוראות דרך המשבצות של מערכת האנדרואיד. רצוי גם לציין שעל מנת להגדיר זמן צריך לבחור עם "פלוס ומינוס" ממסך הגלילה.}
- SMS MESSENGER {ביישומון זה היו לי כמה תקלות אז כדאי לשקול את השימוש בו}. תחליף ליישומון שמקבל ושולח הודעות מלל {סמס}.
- ANTENNAPOD. מאפשר להקשיב לפודכאסטים. למרות שאני לא מאמין ממש בפודכאסטים.
- MUPDF VIEWER. מאפשר לפתוח מסמכי PDF ללא ממשק מסורבל.
- {דווח שיש בעיה של אבטחה עם היישומון הזה אז לא להתקין.}LIBRERA PRO. מאפשר לצפות במסמכים שונים ובספרים ממוחשבים.
- SIMPLE CLOCK{כבר לא משתמש ביישומון זה}. יישומון של שעון מעורר, טיימר וכו'. ייתכנו בעיות איתו עם זאת. למשל כאשר מדברים בטלפון לא ניתן לשמוע התראה וגם היא לא מופיעה לאחר השיחה. אז אם משתמשים ביישומון כדאי להיות זהירים. ייתכן שעדיף ללכת על היישומון של השעון שמגיע עם הטלפון.
- SIMPLE NOTES PRO. יישומון לפתקים שמאוחסנים בטלפון ולא בענן.
- SIMPLE GALLERY PRO. יישומון לארגון וצפייה מקומיים של תמונות וסרטונים.
- AURORA. יישומון שהוא חנות שמאפשרת להשתמש בחלק גדול מהיישומונים של חנות 'גוגל'. מורידים אותו ב FDROID ואז אפשר להתחיל להוריד עם אורורה יישומונים שונים. כתבתי על זה קצת כבר.
- FEEDER. מאפשר לקרוא RSS וכד' אבל לא תמיד עובד טוב עם עברית.
- WORKTIMER. יישומון מעולה שהוא טיימר עם "אינטרוולים". ככה שאפשר נגיד ללמוד ככה וככה זמן מדוד ואז לעשות הפסקה מדודה וחוזר.....