04-21-2022, 08:07 PM
(הודעה זו נערכה לאחרונה: 11-26-2024, 08:52 PM על ידי הפוך גוטה הפוך.)
כמעט כל האנשים שמצחצחים שיניים עם משחת שיניים שוטפים את הפה במים לאחר מכן.
למעשה, עדיף להשאיר את הפלואוריד שנמצא במשחת שיניים בפה, ופשוט לירוק את המשחה והקצף היטב ולנקות את השפתיים במקום לשטוף את הפה.
זה אמנם יכול לקחת זמן להתרגל לזה וגם אז לא בטוח שנזכור, וגם לא תמיד בא לנו בהכרח לעשות את זה או שבא לנו לשתות מים או לאכול לאחר הצחצוח, אבל העצה של מומחים לא מעטים היא להשאיר, וכאמור רק לירוק היטב את השאריות.
הפלואוריד מחזק את הציפוי של השיניים ככה שהן עמידות יותר לריקבון, והוא גם מוריד את החומציות שיש בפה {זאת שבקטריות שמצויות בשיניים יוצרות}.
וגם מומלץ לסגור ברז בעת ציחצוח שיניים וגם להשתמש בזרם חלש כאשר צריך על מנת לחסוף במים.
דבר נוסף שהבנתי לאורך השנים הוא שצריך להיזהר משימוש קבוע במשחות שיניים עם סודה כי הן אולי מלבינות קצת, אבל גם מורידות את השכבה החיצונית של השן וזה מביא בלאגן.
ככה שגם אם משתמשים במשחה עם סודה, צריך לעשות את זה מעט פעמים.
לינק על הנושא של השארת המשחה לאחר הצחצוח {באנגלית}
עצה נוספת שיכולה להחליף את העצה הקודמת היא שימוש במי פה. כדאי להעדיף מי פה שיש בהם פלואוריד אבל אין בהם אלכוהול {אלכוהול מייבש את החניכיים}.
אם מקציפים במשך שלושים שניות עם מי פה מהסוג הזה היטב {כולל לאיזור העליון של השיניים}, ואז רק יורקים, בלי לשטוף את הפה עם מים, הפלואוריד ישמור על השיניים די טוב וגם מי הפה ינקו את השיניים.
לא כל מי פה מומלצים. אני אישית משתמש ב'אלמקס' לשיניים רגישות רגיל שמיוצר בפולין על־ידי פלמוליב, כי לא מצאתי מוצר מתאים אחר ללא אלכוהול שכולל פלואוריד ושאין בו צבע שמכתים את השיניים..
חשוב לי לציין שלאחר ההקצפה בפה והיריקה נשאר טעם של אניס בפה. אני לא מת על הטעם הזה אבל זה לא כזה נורא ואפשר אולי להתרגל.
עריכה.. לאחרונה מצאתי מי פה שהם לא של תאגיד עולמי גדול, אלא חברה מארצות הברית בייצור אמריקאי אם אני לא טועה.. קוראים למוצר "TheraBreath Anticavity Fluoride Mouthwash, Sparkle Mint, Dentist Formulated" ואפשר לקנות אותו ב "IHERB" וגם ב"אמזון".. אין אותו בישראל. יש הרבה סוגים לחברה הזאת אבל אני אהבתי את זה שרשום פה בגלל שהוא עם פלואוריד וללא צבע מאכל וגם ללא אלכוהול.. אני משתמש בחצי פקק או קצת פחות בכל פעם....
אני רוצה לציין גם שיש אנשים שטוענים שמי פה מסרטנים..